Kaygana

Kaygana İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 baş yeşil soğan
  • 1 su bardağı un (buğday unu)
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı su

Kaygana Nasıl Yapılır?

Yumurtaları bir kaseye kırın. Biraz çırpın, tuzunu, unları, karbonatı katın ve karıştırın. İyice yıkayıp, incecik kıydığınız maydanozları da ekleyin. Yoğururken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. Boza kıvamında bir hamur olacak. Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvıyağ koyun. Yağ kızınca hamurdan bir dolu kepçe alıp, tavaya bütün olarak dökün. Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olacak. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. (Kaygana bütün değil de ayrı ayrı olarak da yapılabilir. O zaman tavaya birer kaşık, birer kaşık hamur dökülür.) Yumurtalı yemekler, tok tutucu özellikleriyle sahurlarda tercih edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir